onsdag 12. september 2012

Ansiktsformer og farger.

Som frisører blir vi ofte spurt om ansiktsformer i forhold til frisyrer, og hvilken fargetoner man kler, så her er et innlegg om det til dere.

Har du noen gang lurt på hvordan du kan se best ut slik du er?
Det nytter ikke å prøve å kopiere eller herme etter hårfargen, sminken, øyenbrynene, eller hårfargen til andre.
Det som ser bra ut på favorittkjendisen eller forbildet ditt slik som hårfarge, hårklipp, øyenbrynsfasong, sminke osv, vil nødvendigvis og sjeldent se like bra ut på deg. Hvorfor? Fordi du kanskje har en annderledes ansiktsform, er en annen type ( vår, sommer, høst, vinter) disse årstidene brukes for å beskrive hvilken ''type'' et menneske er.

Lys og varm vår:
- En gylden undertone i huden, gyldne fregner
- Håret er ofte gyllen eller rødlig
- Øyne kan være blå, grønne, turkise,eller nøttebrune med gule eller grønne spetter.Mørk og kald vinter:
- kald undertone i huden
- klare øyne, mørk brune, gråblå, grågrønn
- håret kan være mørkt til kullsort, eller sølvhvitt.


Lys og kald sommer:
- duse grå, blå, grønne eller nøttefargete øyne.
- håret har en kald undertone for eksempel ask.
- huden er snehvit om vinteren, men blir svært brun om sommeren.
- ikke fregner.Mørk og varm høst:
- gylden undertone i huden.
- Ofte med fregner.
- Håret kan være rødt, mørkt gyldenblondt, nøttebrunt
- Øynene er som regel gulbrune, gyldengrønne, olivengrønne, eller klargrønne.

Det samme gjelder øyenbryn. Her gjelder det hvordan ansiktsform og proposjoner du har. Om du har et ovalt, hjerteformet, diamantformet, firkantet, rundt, eller avlangt. Du kan forme øyenbrynene dine til å fremheve ansiktsformen din, eller dempe trekkene.

Et ovalt ansikts er det som blir sett på som den ideelle ansiktsformen, og ser slik ut:


Til et ovalt ansikt kan man så og si velge og vrake i både hårfrisyrer og øyenbrynsfasonger, for det vil kle alt.

Hvis du har et hjerteformet ansikt, som ser slik ut:


Så vil du kle den formen som er vist på bildet. Myke buede linjer.

Hvis du har en firkantet ansiktsform, som ser slik ut:Så vil du kle formen som er vist på bildet, ha litt fylde på brynene hvis du har en firkantete ansiktsform. Og med formen som er vist på bildet vil ansiktet se mykere og mer balansert ut.

Hvis du har er diamantformet ansikt, som ser slik ut:


Så vil du kle formen som er vist på bildet, som vil balansere bredden på ansiktet.

Om du har et rundt ansikt, som ser slik ut:


Så vil du kle formen som er vist på bildet, litt kortere øyenbryn, som har det høyeste punktet på midten, for å balansere ansiktsformen, litt kortere på slutten av øyenbrynet for å dra vekk oppmerksomheten fra bredden av ansiktet.

Hvis du har et avlangt ansikt, som ser slik ut:


Så vil du kle formen vist på bildet, for å få et langt ansikt til og virke ovalt, bør man ha horisontale linjer. Det vil gi et intrykk av et mer ovalt enn avlangt ansikt.


Det samme gjelder hårfrisyrer og hårklipp!Når du vet hvilken ansiktsform du har, bør du finne ut hvilken hårfrisyrer og hårklipp du bør ha.
Igjen, et ovalt ansikt kler alt. Men hvis du har noen av de andre bør du finne ut hvordan du kan fremheve eller dempe din ansiktsform. Hvis du har et firkantet ansikt bør du fokusere på å ha volum på toppen av håret, ha pannelugg som trekker vekk oppmerksomheten mot et firkantet ansikt osv, dette er noe du kan diskutere eller spørre din frisør om.
Det samme hvis du har et hjerteformet ansikst, som Reese Witherspoon, finn den frisyren som kan fremheve eller dempe din fasong. En kjendis som har en rund ansiktsform, Christina Ricci:


Hun så mye bedre ut med en frisyre, og klipp  tilpasset hennes ansiktsform (legg merke til, fargen her er mer passende for ''typen'' hun er også) :


Så mye kan den rette fargen og fasongen som er tilpasset dine proposjoner gjøre forskjell.

Så her er det bare og finne ut hvilken type du er, hvilken ansiktsform du har, og hvilken farger du da vil kle.

Så derfor er det ikke bare å kopiere din favorittkjendis med klipp, farge, sminke, fasonger osv. Du må finne ut hvilken øyenbrynsfasong DU vil kle, hvilken hårklipp som passer deg, og hvilken farger du bør bruke når du sminker deg, og hvilken hårfarge som vil se bra ut mot øynene og huden din. Lykke til :-)!

3 kommentarer:

 1. Hei og tak for fin blogg og nyttige tips!
  Jeg har en ansiktsform som jeg ikke finner her ;) lita kort panne og høye kinnbein med en veldig kraftig, markert og bred kjeve... ser nesten ut som en omvendt trekant... :/ nå har jeg langt hår med lang pannelugg (dvs ikke pannelugg :).. ikke kledelig... blir "rundere" i ansiktet og flat på toppen... har veldig lyst til å klippe bred lang lugg (kant i kant med øyenbryna) som skrår litt ned i ytterkant. Men har blitt advart mot dette... Er bare så lei av lang pannelugg... Kan jeg kle pannelugg? Forslag? På forhånd takk! ;) Er forressten en høst eller vår... gylden oliven hud med fregner, grønne øyne med gult i... og mørkblondt hår... Mvh; Janne

  SvarSlett
 2. Hei Janne. Er veldig vanskelig å svare på slik uten å ha sett deg. Kan du ikke stikke innom salongen en dag så finner vi en time til deg. :)

  SvarSlett
 3. skulle jeg gjerne, bare så himla dyrt og tidkrevende og reise fra Oslo til Narvik ;) Janne

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere:)